Gott nytt år!

Moshi Moshi!

Jag har bestämt mig för att inte dricka något detta nyår(vilket jag är jävligt stolt över ^^), istället kan jag då agera chaufför om någon skulle vilja ha skjuts, vilket jag gör med nöje. Då jag inte har kört så mycket bil sen jag tog körkortet i somras.

Jag har funderat mycket på vegansk mat idag. Och som jag skrev i tidigare inlägg om att jag ska testa på att vara vegan, så funderar jag mer och mer på att testa på det. Dels för att jag inte bidrar till köttproduktionens bidrag till växthuseffekten i och med utsläppen som bilarna gör över med vid slakt och paketering. Och sen dels för att jag inte känner någon som är överviktig och vegan, du förstår säkert vart jag vill komma med det.

Sitter och letar lite hälsotidningar. Även om jag vet att man ska ta de mesta dom skriver med en nypa salt, så brukar jag bli väldigt inspirerad utav sånna tidningar. Jag har nog aldrig riktigt helt trott blindt på något som jag läst i någon sådan tidning utan att ta reda på bakgrundsfakta först, men jag tar inspiration från artiklarna och gör det till mitt eget.
Jag älskar att vara inspirerad ^^
Jag ska börja köpa lösnummer, då jag inte vill prenumerera eftersom en och samma tidning inte kan innehålla saker som inspirerar mig varje gång. Så någon månad kanske jag köper tex "Topphälsa" medan jag en annan månad kanske väljer "Må Bra".

Vi syns om ett år ^^
Ja matane <3
/Sandra

Mina Nyårslöften

Moshi Moshi!

Jag satt och funderade på mina nyårslöften. Osså tänkte jag att jag måste ju skriva ner dem så att jag kommer ihåg.
Så varför inte skriva ner dem på bloggen? Jag menar.... För då har man de ju alltid tillgängligt, PLUS att man har gjort det offentligt^^
Men detta är ingen fast lista, utan jag kan fylla på allteftersom jag kommer på nya saker och vanor jag vill få in i mitt liv.

1. Träffa en kurator
2. Testa på hur det är att vara vegan eller vegetarian
3. (OBS: se *Notering nedan)
4. Testa på att animera
5. Klara av skolan
6. Köpa en ny mobil
7. Praktisera mindfullness i alla dess former
8. Dansa
9. Tänka på vad maten egentligen gör med min kropp, alternativt föra matdagbok över hur min kropp reagerar på viss mat
10. Blogga! ^^


Och som sagt, detta är en rörlig lista som jag kan fylla på under årets lopp, och sedan i slutet utav 2010, så sammanfattar jag listan och ser över vilka jag har gjort och inte gjort, och vad jag behöver tänka på tills nästa år ^^

*Notering: Här skrev jag först "Börja Träna!", men sen kom jag på att träningen kommer att komma automatiskt när det är dags ^^ för på så sätt så känner jag mig inte tvingad till det, vilket kommer göra det mycket enklare när jag sedan väl börjar =D.



Ja matane<3
/Sandra

Leta frågor, inte svar

Moshi Moshi!

Jag har kommit fram till en grej...

När livet känns jobbigt, och man har fastnat i en svacka, eller vad man nu vill kalla de, och man frågar sig Vad man ska göra för att göra allt bättre igen.
Så tror jag inte att man behöver Göra något speciellt i den bemärkelsen att man handkraftigt tar tag i saken.
Det absout enda man behöver göra egentligen, är att sätta sig ner, med eller utan papper och penna.
Och skriva ner eller fundera kring de rätta Frågorna, oh ja! du läste rätt, jag sa Frågorna! Det felet som folk oftast gör, är att de försöker hitta de rätta svaren, istället för de rätta frågorna.
För när du ställer rätt frågor, så kommer allt automatiskt att falla på plats. Det är så de effektivaste pedagogiska metoderna i lärande sker, när läraren frågar rätt frågor till eleven så att eleven kommer på svaret själv.
Innerst inne finns alla svar vi söker, det undermedvetna har alla svar, kalla det för universums kraft, gudar, själen, ljusguide, you name it!
De enda vi behöver göra är att ställa de rätta frågorna!


Kom ihåg till mig själv: skriv en bok om detta!

Ja  matane!<3
Sandra

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg tänkte jag ägna åt mina inre tankar, saker jag får aha-känslor över samt saker som inspirerar mig.
Lite som en dagbok över min inre värld helt enkelt. ^^

 

Jag heter Sandra Bodinger, född -90, och bor för tillfället med pojkvän och en nära vän till oss, relativt nära centrala Göteborg.


Ord som beskriver mig skulle till exempel kunna vara: Tänkare/drömmare/filosof, observerare, positiv, empatisk, inspirationssökande och ärlig (iallafall här på bloggen).

 

Mitt motto här i livet består av ett enda ord, och det är: Roofless, med det menar jag att Inget är omöjligt, livet är inte instängt i en fyrkant med limits. Livet är taklöst helt enkelt ^^

 

Jag har framtidsdrömmar om att flytta utomlands, hitta mig själv och vara trygg med att vara jag, samt att jobba med något jag älskar, och högst på listan just nu är att jobba som 3D-animatör.


Andra stora intressen jag har är Japan (där bland annat anime och Hello Kitty är mina favoriter), sömnad, hälsa, beteendevetenskap, olika religiösa former samt personlig utveckling.

 

Detta var en kort presentation om mig, nu börjar bloggandet ^^

 

Ja matane! <3
/Sandra


RSS 2.0