Sju steg till känslomässig läkning



  1. Ta ansvar för vad du känner

    När du reagerar känslomässigt på andra människor, är det oftast eftersom de avspeglar någon kvalitet du inte fullt ut har erkänt inom din egen natur. När du tar ansvar för dina känslor och upphör att vara en bunt av betingade reflexer är du inte längre sårbar för yttranden från varje person du möter. Så ta ansvar.
  2. Identifiera känslor

    Jag känner mig ... Ja, hur känner du dig? Det kan vara arg, ledsen, sårad, besviken, tom, hopplös etc. Så tydligt som möjligt definiera och beskriva vad du känner. Identifiera känslorna.
  3. Upplev känslan i kroppen

    Känslor är tankar i samband med fysisk förnimmelse. Våra tankar utlöser kroppsliga reaktioner, och frigör kemikalier som har ett eget liv. Fysiologiska uttryck för stress kan inte ögonblickligen stängas av, utan det är snarare energin i rörelse som måste förlösas innan känslan kan bearbetas vidare. Iaktta känslan, tillåt din uppmärksamhet att omfamna känsla i kroppen. Genom att helt enkelt uppleva den fysiska känslan, kommer några av de känslomässiga laddningarna att förlösas. Och du kommer att kunna höra det budskap som känslorna bär med sig. Så upplev känslan i kroppen.

  4. Uttryck känslorna för dig själv

    Du kan skriva om dina känslor eller säga dem högt. För en dagbok bara för detta ändamål.
    Låt minnen av liknande situationer komma upp till ytan och skriv om dem också. Använda ett språk som noggrant förmedlar vad du känner. Tillåt dig att uttrycka allt du behöver om den här situationen. Kom ihåg, uttrycka känslorna för dig själv.
  5. Släpp känslorna genom någon ritual

    Som ni vet, så skapar vi och förstärker beteenden genom att skapa ritualer. Och fysisk aktivitet, fysisk rörelse, är oftast bäst för detta. Så ta en promenad, slå en kudde, dansa fritt, lyssna på hög musik och göra snabbandning. Allt som hjälper dig att ladda ur de känslorna från din kropp. Tillåt din kropp att avgifta sig och acceptera att släppa känslor när du gör aktiviteten. Det är mycket, mycket viktigt att släppa fram känslorna genom någon ritual.
  6. Dela känslor med någon som kan lyssna empatheticly till dig utan att försöka lösa dina problem.
    Att medvetet lyssna är en färdighet som kräver övning. Använd ett föremål som t.ex. en sten, en fjäder, eller en pinne, för att påminna dig att tala ärligt och öppet. När du känner komplett med dina känslor, skicka objektet till en annan person och tillåt honom eller henne att uttrycka sig själv. Så se till att dela känslor med någon som kan lyssna empatiskt till dig utan att försöka lösa ditt problem.
  7. Belöning, gör något trevligt för dig själv

    Få massage, lyssna på musik, köp dig en present, ät en läcker måltid, ge näring åt själv. Det tar medvetenhet och engagemang till personlig utveckling för att gå igenom den process som jag just beskrivit. Så belöna dig själv för din goda arbete.

/Sandra Bodinger

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0